Професійна спілка працівників хімічної та нафтохімічної галузей промисловості України
Новини | Спілкування | Контакти | Форум | Листи
Ми раді вітати Вас на нашому сайті!
Кадри, дисципліна і фінанси - є основою у формуванні
сили, єдності та авторитету профспілки,
які визначають її роль і місце у суспільстві

Микола Мицько

Наші новини Напрямки діяльності Структура і чисельність Контакт з нами

Загальні новини
Міжнародна робота
Охорона праці
Правовий захист
Соціально - економічний захист
Програма дій профспілки
на 2021-2025 рр.
Постанова сьомого
з’їзду Профспілки
Галузеві угоди
Архів документів
Центральна рада
З`їзд
Рада профспілки
Положення про контрольно-ревізійну комісію
Положення про Молодіжну раду
Постійні комісії
Структура і чисельність
Обласні організації
Наші підприємства
Телефони профспілки
Форум профспілки
Гостьова книга
Пишіть нам
 
Проблеми Луганських хіміків можуть бути вирішені!
У останню неділю травня працівники хімічної промисловості України відзначають своє професійне свято День хіміка. Проте цього року працівники галузі зустрічали це свято у дуже складних фінансово - економічних умовах, що викликає глибоку стурбованість у трудових колективах підприємств.

На теперішній час підприємства хімічного комплексу опинилися в глибокій кризі, наслідком чого стало зниження виробництва хімічної продукції.

Особливе занепокоєння викликає несприятлива ситуація, яка склалася на хімічних підприємствах Луганської області. Через втрату контролю за частиною української території області і неможливість евакуації майна підприємств із зазначеного регіону, руйнування та пошкодження основних фондів багатьох підприємств, які перебували в зоні бойових дій і пошкодження наявної інфраструктури та багато інших несприятливих факторів, більшість промислових підприємств області припинили свою активну господарську діяльність, що призвело до скорочення значної кількості робочих місць у регіоні.

У зв’язку з цим у Луганській області вже протягом двох останніх років спостерігається складна економічна ситуація, що супроводжується безробіттям, припиненням надходжень до місцевого та державного бюджету і значною соціальною напругою серед населення.
За таких умов вжиття державою всіх можливих заходів на підтримання діяльності промислових підприємств Луганщини, в тому числі хімічної галузі, повинно стати пріоритетним завданням.

До спільних проблем для всіх великих підприємств у регіоні можна віднести:

1. Основна проблема - відсутність надійного енергопостачання у регіоні.
2. Необхідність стабілізації ситуації у регіоні, що належить до зони проведення АТО, і встановлення миру.
3. Захист вітчизняного виробника.

Одними з найбільших промислових підприємств Луганської області є підприємства хімічної галузі ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» та
ПрАТ «Лисичанська нафтова інвестиційна компанія».

Нестабільну роботу ПрАТ «Сєвєродонецьке об’єднання Азот» зумовили такі обставини:

1. Відсутність надійного енергопостачання підприємства.

2. Насичення ринку України мінеральними добривами іноземного виробництва, у тому числі виробництва компанії «ЕвроХим». Мінеральні добрива імпортного виробництва продаються за більш низькими цінами, ніж продукція вітчизняного виробництва. Ця тенденція призводить до зниження конкурентоспроможності українських підприємств порівняно з іноземними, і є фактором неможливості нормальної діяльності підприємства.

Слід зазначити, що постачання продукції імпортного виробництва на митну територію України за цінами, нижчими за економічно обгрунтовані на аналогічну українську продукцію, є проблемою усіх вітчизняних виробників мінеральних добрив.

Зазначені негативні фактори призвели до затримки виплати заробітної плати на підприємстві. Аналогічна ситуація склалася на інших підприємствах холдингу «Ostchem», зокрема на ПАТ «Рівнеазот» та ПрАТ «Азот» м. Черкаси.

За наявною інформацією, на цих підприємствах здійснюються попередні розрахунки щодо можливого скорочення чисельності персоналу до 30% працівників до кінця поточного року.

Проблемні питання ПрАТ «Лисичанська нафтова інвестиційна компанія» (ПрАТ «ЛИНІК»), що потребують вирішення, полягають у наступному:

1. Основне питання – це відсутність надійного енергопостачання підприємства, неможливість з’єднання регіону з ЄЕС України.
Відновлення виробничої діяльності комплексу з виробництва поліпропілену потребує забезпечення першої категорії надійності енергозабезпечення підприємства в межах 30 МВт. Для цього необхідно провести ремонтно-відновлювальні роботи на магістральних електромережах 220 кВ: «Луганська ТЕС - Ювілейна», «Михайлівка - Лисичанськ», «Луганська ТЕС - Михайлівка» 2, 3, 4 та 330 кВ: «Вуглегірська ТЕС - Михайлівка». Необхідне сприяння організації відновлювальних робіт на пошкоджених ділянках магістральних мереж, а також сприяти налагодженню процесу узгодження заявок на ремонтно-відновлювальні роботи з боку суспільного центру з контролю і координації питань припинення вогню і стабілізації лінії розмежування сторін. А також посприяти будівництву ПС 500/220 кВ «Кремінська», спорудженню від неї нової магістральної лінії ПЛ-220 кВ «Ювілейна» до ПС «Ювілейна» шляхом виділення коштів на зазначене будівництво з Державного бюджету України.
2. Невідшкодування податку на додану вартість.
3. Витіснення технологічної нафти з нафтопроводу «Куйбишев - Лисичанськ» на ділянці Держкордон України (Великоцьк) – НПС «Лисичанськ» та заповнення нафтопроводу водним консервантом, що унеможливлює відновлення постачання нафтової сировини.
4. Відсутність технологічної готовності Лінійної виробничо-диспетчерської станції «Лисичанськ».
5. Оподаткування акцизним податком товарів, які НПЗ використовує у якості сировини, що призвело до зростання вартості сировини на величину акцизного податку та припинення переробки.
6. Скасування акцизного податку на метанол та затвердження річних обсягів квот його переробки.

У зв’язку з необхідністю забезпечення нормального функціонування промислових підприємств України, в т.ч. Луганської області, економічної незалежності країни та національної безпеки, Центральна Рада профспілки працівників хімічної та нафтохімічної галузей промисловості України звернулася до Прем’єр-міністра України В.Гройсмана з вжити всіх необхідних заходів для усунення негативних факторів, що перешкоджають стабільної діяльності хімічних підприємств Луганщини.
0 Коментарі Назад на головну
Розміщено 07 Jun 2016 - admin
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews


Залишити відгук:

 

Цікаві статті

Центральна рада
З`їзд
Рада профспілки
Обласні організації
Первинні організації
Наші підприємства
Коментарі спеціалістів

Загальні новини
Міжнародна робота
Охорона праці
Правовий захист
Соціальний захист
Економічний захист
Виконання галузевих угод
Корисні документи
Наша реклама

Всі права захищено © Професійна спілка працівників хімічної та нафтохімічної галузей промисловості України, 2008-2022