Професійна спілка працівників хімічної та нафтохімічної галузей промисловості України
Новини | Спілкування | Контакти | Форум | Листи
Ми раді вітати Вас на нашому сайті!
Кадри, дисципліна і фінанси - є основою у формуванні
сили, єдності та авторитету профспілки,
які визначають її роль і місце у суспільстві

Микола Мицько

Наші новини Напрямки діяльності Структура і чисельність Контакт з нами

Загальні новини
Міжнародна робота
Охорона праці
Правовий захист
Соціально - економічний захист
Програма дій профспілки
на 2021-2025 рр.
Постанова сьомого
з’їзду Профспілки
Галузеві угоди
Архів документів
Центральна рада
З`їзд
Рада профспілки
Положення про контрольно-ревізійну комісію
Положення про Молодіжну раду
Постійні комісії
Структура і чисельність
Обласні організації
Наші підприємства
Телефони профспілки
Форум профспілки
Гостьова книга
Пишіть нам
 
Профспілки вимагають забезпечення соціального захисту населення в умовах зростання цін та тарифів
Представники Центральної Ради Профспілка працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України прийняли участь у відеоконференції, проведеній Федерацією профспілок України 25.05.2016 з обговорення профспілкової позиції та механізмів захисту населення від шокового підвищення цін і тарифів на комунальні послуги.

Враховуючи неприпустимість прийняття невиважених антисоціальних рішень, які призведуть до масового зубожіння населення та наростання соціальних протестів, Профспілка працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України висловлює свою підтримку профспілкової позиції щодо необхідності звернення до Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України з вимогою здійснення ними таких першочергових заходів:

Верховній Раді України:


1. Внести зміни до Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо підвищення розмірів прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати, мінімальної пенсії до розміру фактичного прожиткового мінімуму для відповідної категорії осіб з перенесенням термінів їх збільшення з 01.12.2016 на 01.10.2016 (до початку опалювального сезону, враховуючи масштабне підвищення ціни на газ та тарифів на ЖКП) .

2. Внести зміни до Закону України «Про індексацію грошових доходів населення» щодо зниження порогу індексації з 103 % до 101 % та підвищення розміру індексованого доходу до 2 прожиткових мінімумів.

3. Внести зміни до Закону України «Про ринок природного газу» стосовно доповнення його нормою щодо спрямування газу, видобутого компаніями «Укрнафта» та «Укргазвидобування», виключно на потреби населення, із запровадженням формули економічно обґрунтованої його ціни, з врегулюванням нормативу інвестиційної складової в ціні на газ власного видобутку та контролю за використанням інвестиційних коштів.

4. Внести зміни до Закону України «Про комерційний облік природного газу» стосовно скорочення термінів встановлення лічильників побутовим споживачам та іншим категоріям з 2018 року до 1 січня 2017 року.

5. Внести зміни до Податкового кодексу України щодо подальшого зменшення ставок рентної плати за користування надрами для видобування вуглеводнів та ПДВ на газ для населення.

6. Провести слухання в Комітеті Верховної Ради України з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, а у подальшому - Парламентські слухання щодо стану забезпечення конституційного права громадян України на достатній життєвий рівень для себе і своєї сім’ї в умовах шокового зростання цін і тарифів та визначення комплексних заходів соціального захисту населення.

Кабінету Міністрів України:


1. З метою приведення розміру прожиткового мінімуму у відповідність до його фактичного значення, невідкладно розглянути і прийняти постанову КМУ «Про затвердження наборів продуктів харчування, непродовольчих товарів і послуг для основних соціальних і демографічних груп населення» (які пройшли науково-громадську експертизу і в січні 2016 року були надіслані на розгляд Кабінету Міністрів України).

2. Формувати державну політику доходів населення таким чином, щоб вберегти працюючих громадян від ризиків потрапляння у категорії нужденних – претендентів на отримання субсидій, зокрема шляхом проведення реформи оплати праці, підвищення розмірів мінімальної заробітної плати та посадового окладу (тарифної ставки) працівника І тарифного розряду ЄТС з метою приведення їх розмірів у відповідність з реальним розміром прожиткового мінімуму, який має забезпечити можливість працюючій людині сплачувати послуги ЖКП хоча б за мінімальними стандартами споживання.

3. Погасити заборгованість з виплати заробітної плати в повному обсязі на державних підприємствах та підприємствах, у яких частка майна належить державі. Вжити вичерпних заходів для погашення заборгованості із заробітної плати на підприємствах інших форм власності.

4. Враховуючи положення постанови КМУ від 27.04.2016 № 315 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 1 жовтня 2015 р. № 758», щодо встановлення окремих роздрібних цін на природний газ для релігійних організацій в період з 1 травня 2016 р. по 31 березня 2017 р. (включно) на рівні 3913 грн./м3, з додержанням процедури соціального діалогу, вирішити питання розповсюдження таких цін на населення, бюджетні та неприбуткові організації та повернення до диференційованих норм споживання природного газу, які діяли до 1 січня 2014 року.

5. З метою мінімізації коштів, які використовуються на оплату працівникам нафтогазової галузі, скасувати дію постанови Кабінету Міністрів України від 11.11.2015 № 1034.

6. Спільно з зацікавленими органами виконавчої влади та сторонами соціального діалогу розробити та запровадити додаткові механізми стимулювання населення до економного споживання житлово-комунальних послуг, в першу чергу газу, електроенергії.

7. Не допускати розгляду проектів фінансових планів підприємств паливно-енергетичної галузі без їх опрацювання галузевими профспілками.

8. Зобов’язати Міністерство соціальної політики України прискорити підготовку узгодженого із сторонами соціального діалогу проекту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про прожитковий мінімум» (щодо удосконалення методології визначення прожиткового мінімуму).

9. З метою мінімізації втрат населення від сплати послуг ЖКГ, рекомендувати Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, внести зміни до постанови НКРЕКП від 26.02.2015 № 220 «Про встановлення тарифів на електроенергію, що відпускається населенню» щодо збільшення обсягу споживання електроенергії за мінімальним тарифом із 100 кВт до 150 кВт.

У разі не сприйняття Парламентом та Урядом пропозицій профспілок, ФПУ разом з іншими профспілками – членами СПО об’єднань профспілок вимушені будуть приймати рішення щодо вжиття всіх можливих заходів, не заборонених законодавством, задля реалізації своєї основної функції – захисту законних прав громадян України на гідну працю та ефективний соціальний захист.
0 Коментарі Назад на головну
Розміщено 30 May 2016 - admin
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews


Залишити відгук:

 

Цікаві статті

Центральна рада
З`їзд
Рада профспілки
Обласні організації
Первинні організації
Наші підприємства
Коментарі спеціалістів

Загальні новини
Міжнародна робота
Охорона праці
Правовий захист
Соціальний захист
Економічний захист
Виконання галузевих угод
Корисні документи
Наша реклама

Всі права захищено © Професійна спілка працівників хімічної та нафтохімічної галузей промисловості України, 2008-2022