Професійна спілка працівників хімічної та нафтохімічної галузей промисловості України
Новини | Спілкування | Контакти | Форум | Листи
Ми раді вітати Вас на нашому сайті!
Кадри, дисципліна і фінанси - є основою у формуванні
сили, єдності та авторитету профспілки,
які визначають її роль і місце у суспільстві

Микола Мицько

Наші новини Напрямки діяльності Структура і чисельність Контакт з нами

Загальні новини
Міжнародна робота
Охорона праці
Правовий захист
Соціально - економічний захист
Програма дій профспілки
на 2021-2025 рр.
Постанова сьомого
з’їзду Профспілки
Галузеві угоди
Архів документів
Центральна рада
З`їзд
Рада профспілки
Положення про контрольно-ревізійну комісію
Положення про Молодіжну раду
Постійні комісії
Структура і чисельність
Обласні організації
Наші підприємства
Телефони профспілки
Форум профспілки
Гостьова книга
Пишіть нам
 
Протидіємо рейдерському захвату ТОВ «Енергія і газ України»
Протидіємо рейдерському захвату ТОВ

Після неодноразових спроб захоплення підприємства ТОВ «Енергія і газ України» і блокування його господарської діяльності зі сторони посадових осіб ДП «Укртранснафтопродукт», за підтримки Одеської обласної організації Профспілки хімнафтохімпрому, 13.05.2016 первинною профспілковою організацією ТОВ «Енергія і газ України» організовано проведення мирної акції протесту поблизу першої прохідної Одеського НПЗ.

Метою зазначеної акції було донести до органів державної влади і місцевого самоврядування проблему грубого порушення норм чинного законодавства України і необхідності забезпечення конституційних прав та гарантій працівників ТОВ «Енергія і газ України» зі сторони посадових осіб ДП «Укртранснафтопродукт» та невстановленої охоронної організації, які шляхом вчинення неправомірних дій здійснюють спроби заволодіння майном ТОВ «Енергія і газ України», а також перешкоджають законній господарській діяльності цього підприємства і можуть призвести до його повної зупинки.

Нагадаємо, що неправосудним рішенням Приморського районного суду м. Одеси арештоване майно ТОВ «Енергія і газ України» передано на відповідальне зберігання та в оперативне управління
ДП «Укртранснафтопродукт».

Суд, при винесенні свого рішення від 05.02.2016, прийняв до уваги лист ДП «Укртранснафтопродукт» від 25.01.2016 про передачу йому на відповідальне зберігання та оперативне управління арештованого майна
ТОВ «Енергія і газ України», а також усього рухомого майна ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» для налагодження нормального функціонування нафтопереробного заводу, оскільки зазначене арештоване майно є, на думку ДП «Укртранснафтопродукт», невід’ємною частиною цілісного майнового комплексу Одеського нафтопереробного заводу.

Однак, зазначені обставини не відповідають дійсності. Єдине, що поєднує ТОВ «Енергія і газ України» із ПАТ «Одеський нафтопереробний завод» - це спільна територія розміщення виробничих об’єктів та наявність договірних відносин між цими самостійно господарюючими суб’єктами.

ТОВ «Енергія і газ України» є зареєстрованою в установленому порядку юридичною особою, яка відповідно до свого Статуту та на підставі необхідних дозвільних документів здійснює комбіноване виробництво теплової та електричної енергії, і є єдиним та безальтернативним постачальником теплової енергії у житловому масиві по вулиці
Шкодова гора міста Одеси. Підприємство є діючим. На ньому працює
87 осіб, заробітна плата виплачується своєчасно. З листопада 2014 року по теперішній час, незважаючи на складне економічне становище в країні, створено більше 40 робочих місць. Товариство сумлінно сплачує податки та збори, регулярно звітує до органів державної фіскальної служби та інших контролюючих органів.

Водночас, ДП «Укртранснафтопродукт» не є спеціалізованим підприємством з виробництва теплової та електричної енергії, не має ліцензій, необхідних для здійснення цих видів господарської діяльності із використанням спеціалізованого обладнання, тому у разі передачі йому на відповідальне зберігання та в оперативне управління майна ТОВ «Енергія і газ України», виробнича діяльність потужностей цього підприємства буде неможливою, що призведе до таких негативних наслідків:

- неможливості проведення необхідних планових ремонтів та технічного обслуговування когенераційної установки, що в подальшому призведе до зриву опалювального сезону 2016-2017 років;
- виведення з ладу обладнання підприємства у зв’язку з вимушеним простоєм в роботі когенераційної установки;
- невиконання договірних зобов’язань згідно з укладеними договорами на постачання теплової та електричної енергії;
- виникнення соціальної напруги серед населення, що проживає у житловому масиві по вулиці Шкодова гора в місті Одесі, для якого
ТОВ «Енергія і газ України» є єдиним і безальтернативним постачальником теплової енергії;
- неможливості виплати заробітної плати працівникам ТОВ «Енергія і газ України» і, як наслідок, втрата ними робочих місць.

Центральна рада Профспілки працівників хімічних та нафтохімічних галузей промисловості України звернулася Президента України Петра Порошенка як до гаранта державного суверенітету, територіальної цілісності України, додержання Конституції України, прав і свобод людини і громадянина із закликом про допомогу у протидії рейдерському захвату ТОВ «Енергія і газ України» м. Одеса, працівники якого є членами нашої профспілкової організації.
0 Коментарі Назад на головну
Розміщено 07 Jun 2016 - admin
Name:
E-mail: (optional)
Smile: smile wink wassat tongue laughing sad angry crying 

| Forget Me
Content Management Powered by CuteNews


Залишити відгук:

 

Цікаві статті

Центральна рада
З`їзд
Рада профспілки
Обласні організації
Первинні організації
Наші підприємства
Коментарі спеціалістів

Загальні новини
Міжнародна робота
Охорона праці
Правовий захист
Соціальний захист
Економічний захист
Виконання галузевих угод
Корисні документи
Наша реклама

Всі права захищено © Професійна спілка працівників хімічної та нафтохімічної галузей промисловості України, 2008-2022